Po dlouhé odmlce se opět hlásím. Léto zrovna nevybízí ke kutění za monitorem a osobně raději běhám po horách. Ale nedá se nic dělat, okolnosti mne donutily, k na prví pohled nepostřehnutelným, ale zásadním změnám. Mé stránky byly napadeny hackery a do obsahu byl podvrhnut malware a viry.

A tak, s těmito událostmi, rozhodnul jsem se změnit bydliště svých stránek. Toto rozhodnutí ale není nové, už jsem několikrát koketoval s myšlenkou přesunout web z Banánu, ale nikdy to nedopadlo. Ale tentokrát nadešel čas něco opravdu udělat.

Pročetl jsem pár recenzí a rozhodnutí padlo na Wedos.cz. Jestli jsem si vybral správně, uvidím až za pár týdnů. Ale již teď mohu říct, že podpora na Wedos.cz funguje +/- stejně rychle jako na Banánu a párkrát mi už pomohli s nastavením prostředí. Na Banánu byl ale problém ve výkonu serverů, stabilitou FTPS spojení a docházejícím místě. Servery jsou na Wedos.cz o poznání ryhlejší, limity podstatně vyšší, a hlavně cena poloviční. Navíc je možné využít neomezeného prostoru, pokud jde o vaše vlastní dokumenty, včetně mediálního obsahu, což opravdu není všude zvykem.

Neobešlo se to ale bez ztrát a Tomogo WEB byl určitou dobu nedostupný. Asi půl dne mi trval zápas s hackery a půl dne přesouvání na Wedos.cz. Asi ještě k několika výpadkům dojde, než všechno pěkně odladím a nahraju kompletní obsah, který, jen pro Vaši zvědavost, čítá cca 86GB dat.

Ale vraťme se ke zmíněnému hacku. O něm jsem se dozvěděl vlastně náhodou, když mi kolega Jarek v práci řekl, že nemůže najít moje stránky, protože se místo nich objevuje nějaká reklama na brýle. Hned jsem to prověřil, ale žádnou reklamu jsem neviděl. Jenže kolega stránky otevíral přes vyhledávač Google a já přímo zadával URL. A v tom byl zakopaný pes! Jakmile jste vstoupili na můj web z Google, Yahoo, nebo jiného vyhledávače, okamžitě Vás to přesměrovalo na onu reklamu na brýle. A jak se na stránky dostal vir? No, protože antivirová ochrana (pokud nějaká je) na Banánu jednoduše virus neodhalila. Takto napadené stránky jsem měl asi měsíc a jak je vidět, tak to asi nikomu moc nevadilo. Ostatně vždyť se tu nic moc neděje. Ale nebojte se, až bude zase zima, určitě se s něčím zase ozvu.

Tak to je pro dnešek vše a příjemné prožití letních prázdnin.

 

Comments powered by CComment